НКРЕКП підвищила тариф на тепло вдвічі

Читать на русском
Для того, щоб мінімізувати ефект від підвищення тарифу, НКРЕКУ також затвердила заходи щодо підвищення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60 до 86 відсотків.
Глава НКРЭКП Дмитро Вовк

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, підвищила тариф на тепло та центральне опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

Таке рішення Комісія ухвалила на засіданні в четвер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Відсоток залежить від підприємства (теплопостачання – Ред.). Левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, інше – перегляд заробітних плат в відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівя ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію та інше», – пояснив глава НКРЕКП Дмитро Вовк.

Для того, щоб мінімізувати ефект від підвищення тарифу, НКРЕКП також затвердила заходи щодо підвищення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%. «Ще 14% – в процесі й на совісті підприємств і органів місцевої влади», – підкреслив Вовк.

У комісії опрацьовують комплекс заходів для зниження тарифів на тепло в майбутньому. «Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо. Серед таких міст – Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш», – сказав Вовк.

Проблема не у високій ціні на газ, а в низьких зарплатах – експертЕксперт енергетичних програм Центру Разумкова поділився міркуваннями щодо підвищення тарифів із 1 травня.

Відзначимо, що спалювання вугілля є дешевшим, але набагато менш екологічним способом виробництва тепла.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів із 1 травня встановив єдину ціну на природний газ для населення в розмірі 6 тис. 879 грн за тис. кубометрів.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко запевнив, що держава зможе забезпечити субсидіями всіх, кому буде складно оплачувати комунальні послуги за новими тарифами.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: