Енергетична Рада США-ЄС підтвердила транзитний потенціал України

Читать на русском
Рада також підтвердила принципи енергетичної безпеки і зобов'язання з надання підтримки енергетичному сектору України та інших вразливих країн.

Енергетична Рада США-ЄС підтвердила значення України як одного з найважливіших транзитерів природного газу в ЄС і підкреслив важливість реформ, які проходять в країні.

Про це йдеться на сайті Державного департаменту США, повідомляє «Слово і Діло».

«Рада вітає тісне співробітництво між США, Європейським Союзом і Канадою в питанні підтримки України в розробці плану стійкості на зимовий період, а також середньо- і довгострокові зусилля з підвищення енергетичної безпеки України», – підкреслюється в повідомленні.

Рада також підтвердила принципи енергетичної безпеки та зобов'язання з надання підтримки енергетичному сектору України та інших вразливих країн.

«Забезпечення достатніх і диверсифікованих поставок палива, в тому числі у сфері електроенергетики, для України, Республіки Молдова та інших вразливих країн залишається ключовим пріоритетом для США, Європейського Союзу та Ради», – йдеться в повідомленні.

ЄС і США підтримали реформи енергетичного сектора, що проходять в Україні, підкреслюючи, що вони в довгостроковій перспективі допоможуть стимулювати необхідні інвестиції. Своєю чергою, це призведе до зростання внутрішнього видобутку природного газу та розробки поновлюваних джерел енергії, а також підвищить ємність сховищ газу України.

Кабмін затвердив проект закону про ринок електроенергіїКабінет міністрів України за невідкладною процедурою затвердив внесення до Верховної Ради законопроекту про ринок електроенергії, який передбачає лібералізацію електроенергетичного ринку України.

Нагадаємо, що під час візиту Петра Порошенка до Румунії 21 квітня були досягнуті домовленості щодо з'єднання газотранспортних систем двох держав.

Також газовий інтерконнектор між Україною та Словаччиною з квітня почав роботу в двонаправленому режимі. Це відкрило можливість для європейських трейдерів використовувати українські підземні сховища газу для його зберігання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: