ОБСЄ не вважає парад бойовиків у Донецьку порушенням Мінських домовленостей

Читать на русском
Представник СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що бойовики мають право проводити паради 9 травня в Луганську та Донецьку.

Перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Александр Хуг заявив, що парад бойовиків на Донбасі не суперечить Мінським угодам.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він розповів сьогодні на брифінгу.

Хуг заявив, що ситуація на Донбасі зараз далека від ідеальної, але водночас вона демонструє, що сторони конфлікту можуть домовлятися й певною мірою контролювати своїх людей на місцях.

Бойовики підсилюють артилерією ділянки фронту під ДонецькомБойовики терористичної організації «ДНР» перекидають на передову в райони Донецького аеропорту та шахти «Трудовська» протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра».

«Всі мають право на своє культурне та історичне минуле, на свою спадщину й, звичайно, відзначати День Перемоги», – прокоментував Хуг підготовку бойовиками парадів у Донецьку та Луганську до 9 травня.

Водночас він зазначив, що наявність важкого озброєння на параді поставить під загрозу безпеку в регіоні.

«Важке озброєння в центрі великого міста – це порушення Мінських домовленостей і несе загрозу людям, які живуть на цих територіях», – сказав представник ОБСЄ.

Нагадаємо, представник АП з питань АТО Андрій Лисенко раніше заявив, що бойовики порушили Мінські угоди, направляючи військову техніку в Донецьк нібито на майбутній парад до 9 травня. В разі застосування такої техніки проти українських військовослужбовців, сказав представник АП, вона буде знешкоджена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: