Геращенко розповіла, чому заборона на її в’їзд наробила галасу в Білорусі

Читать на русском
Віце-спікер парламенту розповіла, який ефект справила відмова білоруських прикордонників пускати її на переговори в Мінську.
Ірина Геращенко

Віце-спікер Верховної Ради та учасниця контактної групи на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко розповіла, які наслідки може мати заборона на її в’їзд до Білорусі.

У своєму Facebook нардеп написала, що Мінськ таким чином втрачає статус миротворчого майданчика, передає «Слово і Діло».

«Але ось що при цьому розповіли мені самі білоруські журналісти: вся ця історія спричинила страшний скандал у самій Білорусі, яка дуже цінує мінський майданчик (зрозуміло, чому, адже нейтральність і миротворчі зусилля додають балів самому Мінську в очах світової спільноти та сприяють покращенню міжнародного іміджу країни, яка довгий час залишалася в ізоляції). Мінськ не хоче втратити цей майданчик. Але заборона на в'їзд учаснику переговорної групи на вимогу ФСБ РФ ставить під сумнів нейтральність і неупередженість майданчика, я вже мовчу про те, що дозвіл на тимчасовий в'їзд – це не вирішення проблеми», – зазначила Геращенко.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко обіцяє, що Червоний Хрест почне працювати в контактній групі найближчим часомСказано 20 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому народний депутат зазначає, що в так званих «чорних списках» ФСБ Росії – тисячі осіб, у тому числі європейські та американські політики й громадські діячі.

«І вже траплялося кілька інцидентів, коли західні політики чи громадські діячі змушені були годинами чекати вирішення питання в'їзду до Білорусі в аеропорту Мінська, доки білоруські прикордонники-дипломати вирішували ці делікатні питання, тому що людина в російському «чорному списку», а Білорусі аж ніяк не хочеться псувати свій імідж і відносини, не допускаючи до себе гостей», – додала вона.

Нагадаємо, 21 березня Ірину Геращенко не пустили в Росію на засідання суду в справі Надії Савченко, а 27 квітня – в Білорусь на зустріч у Мінську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: