Чи варто очікувати провокацій під час заходів на 9 травня? Думки експертів

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив про те, що до 10 травня підрозділи МВС, Нацполіціі, Нацгвардії, ДПСУ та ДСНС перебувають у цілодобовому посиленому режимі несення служби. Він закликав усіх зберігати холодний розум і утриматися від георгіївських стрічок.

Однак експерти вважають, що ризики провокацій та заворушень все одно залишаються, передає «Слово і Діло», посилаючись на inforesist.org.

Політолог Володимир Цибулько припускає, що провокацій на честь святкування Дня Перемоги уникнути не вдасться.

«Оскільки російській агентурі, яка готувалася до провокацій 2 травня в Одесі, не пощастило, вони тепер зібралися із силами. Їм необхідно відпрацювати отримані гроші», – переконаний Цибулько.

На його думку, провокації можуть бути як 8 травня, з огляду на те, що в європейських країнах саме в цей час проходять заходи, присвячені Дню пам'яті, так і 9 травня.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов дотримується протилежної думки та вважає, що якщо 2 травня в Одесі вдалося зберегти порядок, то 8-9 травня все буде під контролем і навряд чи у когось вийде розгойдати ситуацію.

Водночас політичний експерт Євген Магда підкреслив, що для всієї країни було б непогано, щоб робота органів була успішною, й зараз дуже багато залежить саме від того, як вони спрацюють.

Інакше, як додав він, провокації можуть відбутися не лише в Києві, а й в інших регіонах.

Як відомо, 2 травня в Одесі, незважаючи на посилений режим безпеки, все одно затримали 40 порушників порядку, яких незабаром відпустили. Зокрема, один протокол склали щодо чоловіка з георгіївською стрічкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: