Експерти розповіли, хто піде за Сакварелідзе до нового політичного проекту

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Екс-прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе напередодні 1 травня зробив гучну заяву про створення нової політичної сили, зазначивши, що «Рух за очищення» свою справу зробив. Міхеіл Саакашвілі, як не дивно, ніяк не коментує те, що відбувається. З 1 травня набув чинності новий закон «Про держслужбу», згідно з яким губернатор як посадова особа більше не зможе бути публічним політиком.

В експертному середовищі не виключають, що саме Саакашвілі може стати новим лідером проекту, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Голос.UA».

Однак, як зазначив політолог Кость Бондаренко, в цій ситуації перед Саакашвілі може постати питання вибору: приєднатися до партії та піти з посади губернатора чи зберегти посаду.

«Навіть якщо Саакашвілі не приєднається до нової політсили, її все одно асоціюватимуть із ним», – додав він.

Щодо команди нового політпроекту, то експерти називають помічника губернатора Сашу Боровика, екс-заступника генпрокурора Віталія Каська, главу правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Не виключено, що до політсили можуть приєднатися нардепи від «БПП» Віктор Чумак, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та інші.

«Вони мають непогані перспективи. Але цей проект розвивається не так швидко, як хотілося б спонсорам», – зазначає політолог Руслан Бортник.

Як заявив Давид Сакварелідзе, він має намір робити все для того, щоб знайти правильних людей, які прийдуть до влади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: