«Ленінську кузню» декомунізують за підсумками народного опитування

Читать на русском
Завод заснований в 1862 році інженером-технологом Федором Донатом, на момент заснування він був механічним підприємством зі сталеливарним виробництвом.

Акціонери ПАТ «Завод «Ленінська кузня») перейменують суднобудівний завод у рамках декомунізаційних заходів за підсумками народного конкурсу на нову назву підприємства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відповідне рішення загальних щорічних зборів акціонерів «Ленкузні», яке оприлюднено на сайті ПАТ.

«Кращі пропозиції, які надійдуть на підприємство, будуть винесені на розгляд загальних зборів акціонерів ПАТ для ухвалення рішення в установленому законом порядку», – йдеться в повідомленні.

Водночас терміни проведення конкурсу на підприємстві не уточнюються.

Декомунізація: як перейменувати 800 міст і сілДекомунізація в Україні передбачає перейменування міст, сіл і вулиць, названих на честь героїв чи досягнень СРСР, та знесення комуністичних пам'ятників.

Як повідомлялося раніше, на стапелях заводу «Ленінська кузня» в Києві заклали будівництво чотирьох малих броньованих артилерійських катерів підтипу 58155 «Гюрза-М» для Військово-морських сил України.

Нагадаємо, що Верховна Рада перейменувала більш ніж 160 населених пунктів відповідно до закону про декомунізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: