Експерт пояснив, чому Тука не зміг відкрити логістичний центр для конфіскованої контрабанди

Читать на русском
Будучи главою Луганської ВЦА, Георгій Тука пообіцяв відкрити логістичний центр для конфіскованої контрабанди в регіоні у 2015 році, але слова не дотримав.
Георгій Тука

У Луганській області досі не побудований логістичний центр для конфіскованої контрабанди, хоча екс-глава регіону Георгій Тука обіцяв це зробити ще минулого літа.

Відповідну обіцянку чиновника аналітики «Слова і Діла» зафіксували 23 липня 2015 року.

Спочатку центр планували побудувати перед автостанцією у Станиці Луганській. Наприкінці серпня стало відомо, що через брак коштів і «бюрократичну тяганину» відкриття логістичного центру перенесли на невизначений термін.

28 вересня заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко уточнив, що логістичний центр на Луганщині «майже готовий», але РНБО поки не дає згоду на відкриття пішохідного пункту пропуску в селищі Новотошківка.

Чергова згадка про будівництво центру з'явилася лише через кілька місяців – 29 січня 2016 року. Тоді Георгій Тука заявив, що центр у Новотошківці з'явиться «найближчим часом». Як відомо, 29 квітня Президент звільнив Туку з посади голови Луганської ВЦА, тим самим не давши чиновникові виконати вищезгадане обіцянку.

Про причини, які завадили відкриттю логістичного центру в Луганській області, «Слову і Ділу» розповів лідер Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян.

«Логістичний центр для конфіскованої контрабанди дійсно відкритий не був. Але проблема в тому, що це питання належить до відповідальності кількох відомств. Правильніше було б йому (Туці – Ред.) не давати такої обіцянки, оскільки її реалізація залежала багато в чому не від нього. Це логічно, зважаючи на те, що територіальний сепаратизм переростає у рівень, коли певні інститути влади починають саботувати діяльність інших – звичайно, знайти консенсус для таких рішень вкрай складно», – пояснив експерт.

«З іншого боку, можна створити й 25 тисяч центрів по боротьбі з контрабандою. Але це не допоможе нам позбутися від неї», – зазначив Саакян.

За даними «Слова і Діла», на посаді керівника Луганської області Георгій Тука дав 15 обіцянок, з яких 6 виконав і 4 провалив. «В принципі, непоганий показник, нічим не гірший, не кращий, ніж у інших керівників областей. Тому сказати, що Туку зняли, тому що він є неефективним, напевно, не можна. Сказати, що він був надефективним? Також, напевно, перебільшення», – сказав у коментарі «Голосу Столиці» експерт громадської організації «Слово і Діло» Валентин Гладких.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: