Горбатюк розповів, чим займатиметься новостворена Рада прокурорів

Читать на русском
Рада прокурорів при ГПУ рекомендуватиме генеральному прокурору кандидатури на різні посади в структурі.

Рада прокурорів при Генеральній прокуратурі України рекомендуватиме генпрокурору кандидатури на різні посади в структурі.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів заступник начальника головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, функції Ради прокурорів і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК) не дублюються.

«Обов'язки Ради – рекомендувати генпрокурору кандидатів на посади його заступників, прокурорів областей, їхніх заступників, ще деякиі адміністративні посади. Крім того, Рада займається питаннями соціального забезпечення працівників прокуратури і має ще низку функцій», – заявив Горбатюк.

Від обрання незалежного генпрокурора залежить довгострокове фінансування України – BloombergЗаголовки українських і зарубіжних ЗМІ декілька тижнів рясніли новинами про так звану «прем'єріаду». Але ще одне важливе питання: хто посяде місце головного борця з корупцією – місце генерального прокурора України?

Водночас КДК безпосередньо відповідатиме за прийом на роботу рядових працівників. Горбатюк додав, що функції нових органів перетинаються лише в частині дисциплінарних питань.

«КДК в першу чергу розглядає питання прийому на роботу рядових працівників прокуратури. З функціями КДК повноваження Ради перетинаються з дисциплінарних питань. Але кожен із органів відповідає за різні категорії працівників», – пояснив він.

Нагадаємо, 26 квітня відбулася конференція прокурорів, на якій було ухвалено рішення про створення Ради прокурорів і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: