У Кремлі прокоментували звіт Bellingcat про приналежність «Бука», який збив MH17

Читать на русском
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає розслідування Bellingcat неправдоподібним і спекулятивним.
Дмитро Пєсков

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував результат розслідування міжнародної групи Bellingcat, в якому заявляється, що «Бук», який збив малайзійський «Боїнг» влітку 2014 року, належить збройним силам РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Пєсков заявив, що Росія сумнівається в правдоподібності та об'єктивності дослідження Bellingcat.

«Наскільки ось ці ось всі висновки правдоподібні, я не можу сказати, не беруся цього робити», – сказав прес-секретар Путіна.

Звіт Bellingcat: журналісти розкрили ланцюжок винних у катастрофі МН17Bellingcat допустив причетність президента РФ Володимира Путіна, а також керівників російського Міноборони до збиття Боїнга-777.

За словами Пєскова, в Кремлі не мають даних про ідентифікаційні номери військової техніки. Він відзначив, що це компетенція експертів Міноборони РФ.

У Кремлі інформацію про катастрофу, одержану не від російських фахівців, назвали підтасованою й такою, що має спекулятивний характер.

Нагадаємо, експерти та журналісти, що входять до групи Bellingcat, за наявними документами, фото- та відеоматеріалами встановили точний номер зенітно-ракетної установки «Бук», яка в липні 2014 року збила над територією Донецької області Boeing 767 Малайзійських авіаліній.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: