США продовжать санкції проти Росії до повної деокупації Криму та Донбасу

Читать на русском
США знімуть санкції з Росії лише в разі деокупації Криму та повернення Україні контроль за Донбасом.
Джон Кірбі

Спікер Держдепу США Джон Кірбі заявив, що Штати можуть зняти з Росії лише ті санкції, які були накладені на країну в зв'язку з окупацією Донбасу, за умови виконання РФ Мінських домовленостей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

За словами Кірбі, санкції, накладені на РФ у зв'язку з анексією Криму, залишаться до деокупації півострова.

Олланд і Меркель підтримали Гройсмана та погодили продовження санкцій проти РФПрезидент Франції та канцлер Німеччини під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком висловили абсолютну підтримку новому прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману та погодили санкції щодо Росії.

«Ми прагнемо підтримувати вже запроваджені санкції, поки Росія не виконає свої зобов'язання, які вона дала в Мінську. Санкції, пов'язані з Кримом, залишаться, поки триватиме анексія та окупація», – заявив Кірбі.

Він також зазначив, що нещодавно в Конгресі США зареєстрували законопроект про посилення санкцій проти РФ і посилення підтримки України.

Нагадаємо, під час відвідин Маріупольського державного університету посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що скасування санкцій проти РФ неможливе доти, доки не виконані Мінські домовленості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: