Розенко розповів, коли завершиться перевірка адресності соцвиплат

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що повна перевірка верифікації соціальних виплат переселенцям має закінчитися до 1 червня.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що повна перевірка верифікації соціальних виплат внутрішньо-переміщеним особам має завершитися до 1 червня.

Про це він розповів у прямому ефірі «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

«Я як віце-прем'єр України тримаю під особистим контролем питання проведення верифікації соцвиплат. І я думаю, що після того, як вона буде проведена повністю, а це має відбутися до 1 червня 2016 року, я особисто вийду на прес-конференцію та оголошу результати цієї звірки даних», – наголосив Розенко.

За його словами, деякі працівники Міністерства фінансів поспішили оприлюднити інформацію про 60 млрд гривень, що йшли на незаконні соцвиплати. Розенко додав, що всього з українського Бюджету за соцвиплати йде 45 млрд гривень.

Мінфіну доручили здійснити верифікацію соцвиплатКабінет міністрів України передав функції з проведення верифікації соціальних виплат громадянам Міністерству фінансів.

«У мене була розмова сьогодні з міністром фінансів на цю тему. Безумовно, ми говоримо про те, що проблеми, скажімо так, із подвійними виплатами, особливо що стосується коштів переселенців, у нас справді є. І ми б хотіли, щоб кожен чиновник на своєму місці допомагав нам вирішувати питання не з точки зору власного самопіару чи стати героєм стрічки новин, а щоб ми в щоденній взаємодії Міністерства фінансів, Міністерства соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я, інших відомств могли предметно вирішувати питання», – заявив віце-прем'єр-міністр.

Він також додав, що, крім цих соцвиплат, верифікація проходила й на субсидіях. Як стверджує Розенко, після подачі всіх документів надана інформацію перевірялася Державною фіскальною службою через базу Пенсійного фонду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: