Порошенко запровадив безстроковий мораторій на виплату «боргу Януковича»

Читать на русском
Тимчасовий мораторій на виплату за випущеними в грудні 2013 року та викупленими Фондом національного добробуту РФ дворічними єврооблігаціями на 3 млрд дол. спливав 1 липня 2016 року.

Президент України Петро Порошенко продовжив термін дії тимчасового мораторію на виплату за випущеними в грудні 2013 року та викупленими Фондом національного добробуту РФ єврооблігаціями з періодом обігу два роки.

Закон «Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом» (номер реєстрації 3677) був ухвалений Верховною Радою 12 квітня та спрямований на підпис Главі держави 15 квітня, повідомляє «Слово і Діло».

«29.04.2016 – повернуто з підписом від Президента», – йдеться на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради.

Тимчасовий мораторій на виплату за випущеними в грудні 2013 року та викупленими Фондом національного добробуту РФ дворічними єврооблігаціями на $3 млрд завершувався 1 липня 2016 року.

Ухвалений законопроект скасовує кінцеву дату дії мораторію й він переходить до розряду безстрокових.

РФ не полишає спроб «вибити» з України «борг Януковича»Міністерство фінансів РФ продовжить переговори з Міжнародним валютним фондом щодо повернення Україною 3-мільярдного кредиту.

Як повідомлялося раніше, мораторій на виплати за зовнішніми боргами України скасують, щойно будуть досягнуті домовленості з тими кредиторами, які поки не погодилися на загальні умови реструктуризації.

Нагадаємо, що 12 квітня народні депутати скасували кінцеву дату дії мораторію на виплату частини державного боргу, яка встановлена ​​чинним законодавством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: