НБУ затвердив антикорупційну програму

Читать на русском
Новою програмою визначаються основні принципи антикорупційної політики НБУ, основні корупційні ризики в його діяльності, а також завдання та заходи, спрямовані на викорінення корупції у відомстві.
Голова НБУ Валерія Гонтарева

Правління Нацбанку України затвердило антикорупційну програму на 2016-2017 роки з метою створення ефективної системи запобігання зловживанням посадовими повноваженнями на основі нових принципів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Метою цієї програми є створення в Національному банку України ефективної системи запобігання та протидії корупції», – йдеться в повідомленні регулятора.

Затверджуючи нову програму, правління НБУ відштовхувалося від закону «Про запобігання корупції» та Антикорупційної стратегії на 2014-2017 роки.

В повідомленні уточнюється, що новою програмою визначаються основні принципи антикорупційної політики НБУ, основні корупційні ризики в його діяльності, а також завдання та заходи, спрямовані на викорінення корупції у відомстві.

Касько: корупція в прокуратурі точно не зменшиласяНа сьогоднішній день органи прокуратури є такими ж корумпованими, як і до початку Революції Гідності.

Нагадаємо, що відповідна програма затверджена постановою Нацбанку від 12 квітня 2016 року.

Як повідомлялося раніше, НБУ планує перерахувати протягом 2016 року на рахунок Державного бюджету України прибуток у розмірі 38 млрд 164 млн грн, що на 164 млн грн більше, ніж було заплановано в Держбюджеті.

Нагадаємо, що НБУ повідомив МВС про можливу злочинну змову в банку «Хрещатик».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: