У Пентагоні спрогнозували поведінку Росії на кілька років вперед

Читать на русском
У зв'язку з агресивними діями Росії Пентагон планує збільшити військову присутність в Європі.

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки впевнені, що Росія буде викликом для США в сфері безпеки ще довго.

Про це у вівторок, 3 травня, заявив начальник штабу військово-повітряних сил США, генерал Марк Велш, повідомляє «Слово і Діло».

«З нашої точки зору, в цілях обережності слід виходити з того, що Росія буде джерелом неспокою в довгостроковій перспективі», – вважає Уелш.

Коментуючи питання безпеки кордонів членів НАТО, зокрема країн Балтійського регіону, генерал запевнив, що сил для стримання РФ у Альянсу «достатньо». Водночас Уелш визнав, що можливості США «адекватно відреагувати на серйозний форс-мажор» є обмеженими.

США пояснили, чому не надають Україні летальну зброюВодночас Пауер відзначила, що США продовжать санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму.

«Якщо ми ставимо питання, чи зможемо ми зупинити Росію, якщо вона порушить суверенний кордон, то ні, не зможемо. Тому що для цього доведеться змусити їх перетнути кордон у зворотньому напрямку, а це дуже велика кампанія», – пояснив командувач ВПС США.

Своєю чергою, начальник штабу сухопутних військ США, генерал Марк Міллі констатував кардинальну зміну стратегічної ситуації в плані відносин із Росією.

«Поведінка Росії змінилася, Росія агресивно порушила міжнародні кордони суверенних держав (в тому числі України), утворених після падіння Берлінської стіни в 90-і роки», – заявив Міллі, додавши, що «такого не було в Європі протягом семи десятиліть».

У зв'язку з агресивною поведінкою Росії Пентагон планує посилити військову міць в Європі: покращити ротацію американських військ, розмістити ще одну бойову бригаду, покращити військову інфраструктуру та перекинути додаткову військову техніку та озброєння. На відповідні цілі в 2017 році планується виділити майже в чотири рази більше коштів ($3,4 млрд), ніж у поточному році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: