Те, що міститься в Мінських угодах, цілком влаштовує адміністрацію Обами — експерт

Читать на русском
Політичний експерт поділився міркуваннями відносно перспективи проведення виборів на окупованих територіях.

Політичний експерт Андрій Золотарьов припускає, що у зв'язку з президентськими виборами в США рішення по Україні та виборам на Донбасі дійсно намагаються прискорити.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РІА Новини України.

«Все досить очевидно, адже 2016 рік — це рік президентських виборів в США. І адміністрація Обами не може дозволити собі, щоб українська політика була подана республіканцями як провальна. У цій ситуації, природно, потрібен якийсь результат: стабілізація, вибори, припинення вогню. І те, що міститься в Мінських угодах, цілком влаштовує адміністрацію Обами», - розповів експерт.

«Очевидно, хоча б на частковому виконанні Мінських угод Вашингтон наполягатиме. І візит Нуланд містить дуже чіткий меседж: пора проводити вибори на Донбасі. А, як то кажуть, проблеми індіанців шерифа не хвилюють», - вважає він.

Вибори в «ДНР/ЛНР»: як нами маніпулюють? Думка експертаПолітичний експерт прокоментував інформацію від МЗС України про те, що Україна готова в короткі терміни розробити законопроект, який дозволить влітку провести вибори на Донбасі.

Важливо, що кілька днів тому в США повідомили, що не називають конкретної дати та часу і не мають наміру змушувати Україну до проведення виборів в тих умовах, які зараз є на Донбасі.

Однак, МЗС Франції та Німеччини не приховують й неодноразово закликали Україну провести вибори на Донбасі вже цього літа.

Як відомо, 28 квітня Роман Безсмертний заявив, що у зв'язку з відсутністю перспектив мирних переговорів виходить з Мінського процесу, а вибори на Донбасі можливі не раніше, аніж за 3-5 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: