Не можна забувати, хто жертва, а хто агресор у війні на Донбасі – Пайєтт

Читать на русском
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що позиція до РФ в питанні санкцій повинна бути єдиною і поки не виконані мінські умови обмеження будуть діяти.

Під час відвідин Маріупольського державного університету посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що скасування санкцій для РФ неможливе до тих пір, поки не виконані Мінські домовленості й необхоімо пам'ятати, хто жертва, а хто агресор в цьому конфлікті.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«Ми повинні пам'ятати, хто жертва, а хто агресор в цьому конфлікті, і ми повинні пам'ятати, що Донбас – це Україна», - наполіг посол.

За його словами, найважливіша риса – це єдність міжнародної спільноти і загальна рішучість в питанні санкцій проти Росії поки не будуть повністю виконані всі домовленості.

Він нагадав, що в липні минулого року, коли відвідував Краматорськ, люди були впевнені, що ніколи не зможуть провести вибори в Маріуполі, тому що це дуже близько до лінії зіткнення.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Але у вас були хороші вибори, які відповідали стандартам ОБСЄ, і сьогодні Маріуполь є частиною демократичної України. Тому ми не збираємося здаватися», - підкреслив Пайєтт.

Він також додав, що проект «Новоросія» помер саме в Маріуполі.

Нагадаємо, ще в 2014 році Президент України Петро Порошенко заявив, що його мирний план буде реалізований на Донбасі, і пообіцяв, що Україна переможе в цій війні завдяки величезній підтримці народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: