Стало відомо, хто не буде отримувати пільги на оплату ЖКГ

Читать на русском
Постановою Кабінету міністрів України прийнято, що одержувачі субсидій не отримають пільг з оплати житлово-комунальних послуг.

Постановою Уряду №319 від 27 квітня цього року прийнято рішення, що українцям, які оформили субсидії не отримають пільг при оплаті послуг ЖКГ.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Економічну правду.

Зазначено, що вся необхідна інформація про одержувачів субсидій буде подаватися підприємствами-виробниками (виконавцями) житлово-комунальних послуг і вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

«Нова норма не повинна знизити рівень соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на плату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім'ї», - сказано в постанові.

Додамо, що право на отримання пільг продовжується з нинішніх 6 місяців до 12 місяців.

Як відомо, у Держбюджеті на 2016 рік для надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено 35 млрд грн.

Раніше в прес-службі Мінсоцполітики заявили, що в зв'язку з підвищенням цін на природний газ і теплову енергію в опалювальному сезоні 2016/2017 рр. прогнозується збільшення кількості сімей, які звернуться за призначенням субсидії.

За орієнтовними розрахунками, таких сімей в Україні може бути близько 8 мільйонів.

Павло Розенко запевнив, що коштів, які зафіксовані в Державному бюджеті, вистачить для того, щоб надати субсидії всім, хто внаслідок підвищення тарифів потребуватиме допомоги від держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: