Кучма закликав РФ і бойовиків дотримуватися Мінських домовленостей хоча б у Великодні свята

Читать на русском
Попри учорашні домовленості, бойовики й не думають дотримуватися режиму повного припинення вогню.
Леонід Кучма

Екс-президент України та представник Києва на переговорах у Мінську Леонід Кучма закликав Російську Федерацію та членів підконтрольних їй незаконних збройних формувань на Донбасі дотримуватися досягнутих у п’ятницю домовленостей про повне припинення вогню, що мало початися 30 квітня.

Про це йдеться у заяві колишнього президента, опублікованій на сторінці його прес-секретаря, передає «Слово і Діло».

«Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання і не відповідає на провокаційні обстріли, які мають місце бути. У ситуації, що склалася я закликаю Російську Федерацію, а також ОРДО і ОРЛО як сторони прийнятих домовленостей, виконувати взяті на себе зобов'язання з припинення вогню напередодні Великодніх свят», – зазначається в заяві Кучми.

Вибори в «ДНР/ЛНР»: як нами маніпулюють? Думка експертаПолітичний експерт прокоментував інформацію від МЗС України про те, що Україна готова в короткі терміни розробити законопроект, який дозволить влітку провести вибори на Донбасі.

При цьому екс-президент наголосив, що, попри досягнуту вчора домовленість щодо обопільного припинення вогню на час Великодніх і травневих свят, порушення режиму тиші з боку сепаратистів були зафіксовані в Широкиному, Авдіївці та Мар’їнці (у тому числі мінометні обстріли).

Нагадаємо, в п’ятницю учасники Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі так і не змогли домовитися про обмін полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: