Затримання Віри Савченко – помста Путіна за примусове рішення видати її сестру

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

У справі Савченко РФ діє за правилом «Була б людина, а стаття знайдеться».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи заяву Марка Фейгіна про те, що вже заповнюються екстрадиційні документи для видачі Надії Савченко.

«Ймовірність того, що Надія Савченко повернеться в Україну досить скоро, дійсно є дуже високою. Тиск на Путіна персонально, позиція європейських лідерів, президента США зіграли важливу роль. Крім того, позиція українського МЗС також є доволі активною, оскільки були заяви про різні варіанти, що опрацьовуються», – міркує Леонов.

Звичайно, на цьому тлі, як підкреслив політолог, РФ вирішила діяти провокаційним способом – спробою затримання Віри Савченко.

На що розраховує РФ, затримуючи Віру Савченко? ЕкспертЕксперт прокоментував заяву МЗС України про те, що Віру Савченко затримали в Росії, та припустив, як і коли вирішиться інцидент.

«Ця своєрідна реакція з боку російської влади – фактично помста та демонстрація сили. Адже в РФ розуміють, що їх примусили до такого рішення. Склалося інформаційне, дипломатичне, психологічне та політичне тло, що створило хвилю, якій Путін не зміг протистояти, а подальше затягування видачі означатиме для них колосальні витрати», – пояснив експерт.

Зараз у ситуації із затриманням Віри Савченко – це своєрідний розмін, і проблема не в тому, що їй може загрожувати 4 місяці ув'язнення, а в тому, що всі знають, як діє РФ: «Була б людина, а стаття знайдеться».

«Всі події зараз – це спроба особисто Путіна відігратися та показати свою силу», – проаналізував ситуацію Олександр Леонов.

Як відомо, Віра Савченко оголошена в Росії в розшук, оскільки на неї було заведено кримінальну справу за фактом образи судді в Грозному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: