Експерт розповів, на які кроки піде РФ, щоб і надалі утримувати Донбас

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

На Донбасі зараз ситуація, схожа на замкнене коло, оскільки щоб провести вибори, потрібна влада, якої там немає.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи інформацію про те, що Роман Безсмертний вийшов із переговорів у Мінську, заявивши при цьому, що для проведення виборів на Донбасі потрібно мінімум 3-5 років.

«Потрібні безпекові, виконавчі, силові органи, які також відсутні. Що там за місцеве самоврядування – теж питання. Тому механізм, який вбачається найбільш логічним, – це встановлення ручного прямого управління, наприклад, на 3 роки. Коли в такому режимі буде сформована влада, тоді можна буде призначати вибори», – розмірковує Краснопьоров.

Екперт наголосив, що позиція Безсмертного є цілком логічною й правильною, тому що дійсно є ціла низка умов, необхідних для проведення виборів, але їх нереально забезпечити.

Крім того, на його переконання, якщо введуть поліцейську місію ОБСЄ, то РФ це буде лише на користь і бойовики продовжать свою гру.

«В РФ погодяться на поліцейську місію, але від усіх дій бойовиків відхрещуватимуться й посилатимуться на те, що не мають впливу на терористів. У результаті буде конфлікт та зіткнення з місією ОБСЄ», – підкреслив аналітик.

До того ж, за його словами, не варто думати, що якщо Путін погодиться на поліцейську місію, то він насправді допустить її введення на Донбас.

«РФ потрібно утримувати Донбас і від цього плану вони не відмовлялися», – констатував політичний аналітик.

Своєю чергою, Захід не усвідомлює, наскільки нереально провести вибори на Донбасі, а РФ може маніпулювати, як у Боснії і Герцеговині.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вибори на сході України пройдуть легітимно, за українським законодавством, у процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, у тому числі й стандартам ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: