Москаль завершив декомунізацію Закарпаття

Читать на русском
За словами Геннадія Москаля, в області вулиці з комуністичними назвами перейменовані, зокрема на честь загиблих на Донбасі героїв.
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє про завершення виконання в області закону про декомунізацію.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Закарпаття нарешті декомунізовано: всі Леніни, Дзержинські, Кірови, Комсомольські, Жовтневі викинуті на смітник історії. Замість них з’явилися вулиці не лише Джона Леннона чи Енді Воргола. Область стала єдиною в Україні, в якій «декомунізовані» вулиці перейменовані на честь усіх загиблих на Донбасі героїв. Такою була моя принципова позиція», – заявив Москаль.

Водночас він відзначив, що місцева влада чинить опір декомунізації. В деяких сільрадах обурені перейменуванням «комуністичних» вулиць на честь загиблих на Донбасі. Так, у селі Клячановому Мукачівського району місцева адміністрація перейменувала вже перейменовані Москалем вулиці по-своєму.

Губернатор заявив, що це рішення незаконне й буде оскаржене в суді.

«Ці приклади показують, як глибоко в'їлася комуністична пропаганда в свідомість закарпатців і наскільки вони далекі від того, що відбувається на Донбасі. Закарпатська область посідає останні місця за кількістю бажаючих зі зброєю в руках захищати свою країну», – підсумував Москаль.

Нагадаємо, раніше голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звинуватив місцеву владу в затягуванні процесу декомунізації регіону та пригрозив перейменувати вулиці по-своєму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: