Україна готова до виборів на Донбасі – МЗС

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України заявило про готовність української сторони провести вибори на Донбасі.

Україна готова в короткі терміни розробити законопроект, який дозволить незабаром провести вибори на Донбасі.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в коментарі «Голосу Америки».

«Ми готові розробити цей закон, узгодити його, й згідно з цим законом терміново почати вибори, щоб отримати, бажано цього літа, вже легітимних представників Луганська та Донецька, щоб із ними вести переговори про подальше вирішення безпекової та економічної ситуації», – заявив Пристайко.

В «Самопомочі» назвали альтернативу Мінським угодамГлава парламентської фракції Самопомочі Олег Березюк вважає, що окуповані бойовиками території Донбасу потрібно тимчасово ізолювати.

Він також зазначив, що вибори на окупованих територіях Донбасу можуть привести в українську політику людей, яких офіційний Київ називає сепаратистами. Для того, щоб ситуацію на Донбасі врегулювати мирним шляхом, українській владі доведеться з цим змиритися й шукати консенсусу з цими людьми, підсумував Пристайко.

Нагадаємо, раніше експерт політичної підгрупи, яка представляє Україну на мирних переговорах у Мінську, Ольга Айвазовська уточнила, що проведення виборів на окупованій частині Донбасу неможливе без виконання низки умов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: