Міклош розповів, яким буде «ядро реформаторів» Кабміну

Читать на русском
Іван Міклош розповів про Раду реформаторів, яка допомагатиме українській владі у проведенні реформ.
Іван Міклош

Колишній віце-прем'єр-міністр Словаччини Іван Міклош, який вже встиг попрацювати радником в уряді Арсенія Яценюка, розповів про майбутнє «ядро реформаторів» Кабміну Володимира Гройсмана, його склад і завдання.

Як ынформує «Слово і Діло», про це він повідомив у інтерв'ю «Сегодня».

За його словами, в Україні створюється спільна група радників на чолі з ним і Лєшеком Бальцеровичем. Ця група буде спільної для всієї влади: для Президента, уряду та парламенту.

«Ми не хочемо створювати іншу структуру для конкуренції з наявними. Їх тут вистачає. Ми хочемо підтримувати реформаторів і реформи. Назва цієї групи Strategic Advisory Group – для підтримки українських реформ. У нас буде голова, заступник голови та десять членів групи. Разом десь 14-15 осіб, не більше», – сказав Міклош.

Гройсман пообіцяв прискорити проведення реформЗа словами Володимира Гройсмана, в нового уряду є небагато часу на впровадження змін у країні.

Він додав, що до Ради реформаторів входитимуть експерти з Польщі, Словаччини та України. Між ними будуть розподілені пріоритетні сфери діяльності.

«Протягом наступних двох тижнів ми представимо склад нашої групи, місію, програму. Тому що поки ми ще на етапі створення групи: деяких людей ми вже залучили, з іншими – ведемо переговори», – зазначив Міклош.

Він також сказав, що діяльність Ради не фінансуватиметься з Бюджету України.

Нагадаємо, раніше колишній кандидат на посаду міністра фінансів України, словацький реформатор Іван Міклош заявив, що очолити Мінфін йому завадили проблеми з громадянством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: