Гаага почала розслідувати військові злочини Росії на Донбасі

Читать на русском
Суд в Гаазі почав розглядати доповідь польського депутата Малгожати Госевської про військові злочини Росії на сході України.

Гаазький трибунал приступив до розгляду матеріалів про військові злочини Росії на території України.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написала депутат польського Сейму Малгожата Госевська, яка також є одним з авторів доповіді про військові злочини РФ на Донбасі.

У Гаазі не знайшли доказів злочину проти людства у розстрілах на МайданіУ Міжнародному кримінальному суді в Гаазі попередньо встановили, що силовики не вчинили злочинів проти людства під час подій на Майдані в 2013-2014 роках.

«Завдяки підтримці посольства Польщі в Гаазі 22 квітня я зустрілася з представниками бюро прокурора Міжнародного кримінального суду. Заява про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених Римським статутом, а також доповідь із доказовим матеріалом на 500 сторінках був прийнятий із великим інтересом», – заявила Госевська.

За її словами, Гаага прийматиме рішення про початок слідства щодо осіб, зазначених у доповіді. Також польський депутат зазначила, що під час слідчого процесу доповідь буде поповнюватися.

Нагадаємо, доповідь про злочини Росії на Донбасі Госевська опублікувала в грудні минулого року. Тоді вона заявила про намір передати матеріали до Гааги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: