Експерт: подолання Гройсманом корупції не знизить, а лише підвищить ціни на ліки

Читать на русском

Більшість ліків, які необхідні Україні, але не виробляються у нас, зростатимуть у ціні в разі коливання долара.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Тарас Загородний, коментуючи обіцянку прем’єр-міністра Гройсмана.

Гройсман обіцяє знизити ціни на медикаментиСказано 22 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, 22 квітня 2016 року Володимир Гройсман запевнив, що монополія постачання ліків в Україну буде зруйнована, а громадяни отримають доступ до якісних препаратів за адекватними цінами.

«Питання в тому, що більшість ліків, які необхідні Україні, не виробляються у нас або виробляються на наших підприємствах, але в них дуже велика імпортна складова. Наприклад, із Китаю чи Індії везуть сироватку. Це означає залежність від імпорту. Якщо буде коливання долара, то вони зростатимуть у ціні», – пояснює Загородний.

Також, за словами експерта, обіцяна прем’єр-міністром боротьба з корупцією не вплине на ціну ліків. Навпаки, якщо Гройсману це вдасться, ціни зростуть.

«Якщо він побореться з корупцією, як обіцяє, то є висока ймовірність того, що ціни лише зростуть. Чому? Зараз за рахунок чорного імпорту, коли імпортери сплачують не всю митну вартість або занижують її, вони можуть і продати дешевше. Якщо повністю буде подолана корупція, то це стане новим ціновим шоком для України. А якщо платити по-чесному, то в першу чергу зростуть ціни на імпорт, а ліки – це імпорт. Це обіцянка, яку достатньо складно виконати», – резюмує політолог.

Эксперт: искоренение Гройсманом коррупции не снизит, а только повысит цены на лекарстваSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: