Експерт пояснив, чому лідер «радикалів» перейшов у наступ на АП

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Ляшко вже не може виторговувати для себе якісь преференції і єдиним виходом залишається агресивна критика АП.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи заяву Олега Ляшка, який відкрито звинуватив Президента України Петра Порошенка в узурпації влади.

«Ляшко залишився поза політичною грою й такі гучні заяви пов'язані саме з тим, що не лише коаліція сформована без нього, але й більшість – також без нього. Це головна причина такої критики. Звісно, не можна виключати, що готуються якісь кримінальні провадження на членів його фракції. Але основна причина в тому, що «Радикальна партія» залишилася «за бортом», – пояснив Дуда.

Також політолог зауважив, що рейтинг президентської партії є не настільки низьким, як комусь хотілося б, і говорити про критичне падіння рейтингу не варто, тим більше фактор Ляшка не варто пов'язувати із загальною картиною довіри чи недовіри до Порошенка.

Експерт назвав популізмом чергову обіцянку ЛяшкаОбіцянка Ляшка – звичайний популізм, що притаманний його політичній силі. Коштів для таких ініціатив у Бюджеті немає.

«Щодо узурпації влади, то реальний стан речей такий: Президент не може достроково припинити повноваження ані членів Кабміну, ані прем'єра, ані Кабміну в цілому, а Гройсман зовсім не є маріонеткою в руках Президента», – підкреслив він.

«Завтра Гройсман може прийняти рішення вести якусь іншу політику й Порошенко нічого не зможе з цим зробити. Президент не має повноважень, щоб припинити достроково його роботу. Президент не володіє й 226 голосами, щоб провести це через парламент», – констатував експерт.

Тому, як наголосив він, виходячи хоча би з таких факторів, говорити про узурпацію влади станом на сьогодні немає підстав.

Додамо, що лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про намір блокувати роботу парламенту з 10 травня та закликав протистояти встановленню Президентом Петром Порошенком диктатури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: