Порошенко пропонує підвищити зарплати суддям

Читать на русском
Президент Порошенко запропонував уряду вивчити можливість збільшення грошового забезпечення українських суддів.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко запропонував Кабінету міністрів вивчити питання про збільшення грошового забезпечення суддів, а також звернувся до представників бізнесу з проханням надати власні пропозиції щодо поліпшення судової системи.

Про це з посиланням на прес-службу Глави держави повідомляє «Слово і Діло».

«Петро Порошенко закликав представників бізнесу надати свої пропозиції щодо змісту закону про судоустрій, які сприятимуть повному перезавантаженню судової системи, робочій групі, що працює над судовою реформою. Президент також звернувся до уряду з пропозицією розглянути питання про забезпечення збільшення грошового утримання суддів», – повідомили в АП, підбиваючи підсумки зустрічі Глави держави з представниками українського бізнесу та міжнародних компаній у четвер.

Реформа без довіри: чого очікувати від змін у судовій системі«Слово і Діло» з’ясовувало, що заважає реформуванню українських судів та чи вдасться повернути довіру українців до судової системи

За словами Порошенка, тести, складені для переатестації суддів, відповідають вимогам, але головною проблемою суддівства залишається зарплата служителів Феміди.

«Тести хороші, але на зарплату в 2 тис. грн ніхто не прийде – це марна надія. Ми лише дискредитуємо реформу (судову – Ред.)», – заявив Президент.

Нагадаємо, 4 квітня Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсторонила від посади одіозного суддю Печерського районного суду Києва Сергія Вовка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: