В «Самопомочі» назвали альтернативу Мінським угодам

Читать на русском
За словами Олега Березюка Мінськ-2 загрожує територіальній цілісності та суверенітету України.
Олег Березюк

Глава парламентської фракції «Самопомочі» Олег Березюк сказав, що імплементація «Мінська-2» загрожує суверенітету України, й тому країні потрібна альтернатива Мінським угодам.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Самопомочі».

«Росія хоче бачити особливий статус та вибори на Донбасі для того, щоб легітимізувати терористів і свою присутність у цьому регіоні, й більше того, перетворити цю війну, досі не визнану війною, та цю окупацію на внутрішній конфлікт в Україні. Ми розуміємо інтереси США, їм потрібні відносини з Росією. Але є інтереси України, яка прагне стати успішною як держава», – сказав Березюк.

За його словами, імплементація «Мінська-2» на умовах Кремля призведе до того, що Україна, втративши суверенітет, зникне під впливом Росії.

Стали відомі результати зустрічі Контактної групи в МінськуУкраїна сподівається, що до великодніх свят бойовики ДНР і ЛНР відпустять додому 25 українців.

Березюк вважає альтернативою Мінським угодам визнання окремих районів Донбасу окупованими територіями. Після цього має відбутися тимчасова ізоляція цих територій.

Це, на думку глави фракції, дасть Україні шанс укріпитися в економічному та військовому плані.

«У нас мають бути власні інтереси власного народу. Сьогодні ми маємо стояти на своєму, тому що це інтерес Росії, щоб Україна зникла й стала її васалом», – резюмував Березюк.

Нагадаємо, вчора в Мінську гуманітарна група розглядала можливість обміну 25 українських бранців на 50 представників ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: