У МЗС України роз'яснили ситуацію із затриманням Віри Савченко

Читать на русском
Представник Міністерства закордонних справ України з особливих доручень Дмитро Кулеба розповів про ситуацію з Вірою Савченко.
Віра Савченко

Представник Міністерства закордонних справ України з особливих доручень Дмитро Кулеба заявив, що сестра української льотчиці Надії Савченко Віра зараз в безпеці й перебуває в українському консульстві в Ростові-на-Дону.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Кулеба написав на своїй сторінці в Facebook.

«Віра Савченко відпочиває в безпеці на території нашого генконсульства в Ростові-на-Дону. Її паспорт при ній. Консулу вдалося його забрати у росіян», – заявив Кулеба.

Він підтвердив, що Віра Савченко перебуває у федеральному розшуку в РФ нібито через образу чеченського судді. Кулеба заявив, що Віра може найближчими днями повернутися в Україну.

Савченко отримала документи на екстрадиціюСавченко вручили документи, які вона повинна заповнити, щоб бути виданою Україні, повідомляє її сестра.

Кулеба повідомив, що Віру Савченко врятували українські консули Володимир Трегуб, Віталій Москаленко та Андрій Сибіга.

«Трегуб вчасно зорієнтувався, дав сигнал тривоги та закрився з Вірою в машині. Росіяни машину заблокували, щоб вона не могла виїхати. Москаленко вночі вирушив із Ростова-на-Дону й після тригодинного переїзду та гострої дискусії з росіянами видряпав і Віру, і її паспорт, і довіз її до безпечної території», – сказав Кулеба.

Він також додав, що Віру Савченко врятували дипломатичні номери машини та присутність консула Трегуба, який її супроводжував.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: