Савченко погодилася відбувати покарання в Україні – Фейгін

Читать на русском
Савченко має всі шанси в недалекому майбутньому опинитися на Батьківщині, проте для цього потрібна політична воля з боку Кремля.
адвокат Марк Фейгін

Росія почала процедуру оформлення документів щодо екстрадиції незаконно засудженої за безпідставними обвинуваченнями в сприянні вбивству російських журналістів Надії Савченко в Україну.

Про це заявив адвокат Савченко Марк Фейгін на брифінгу в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Федеральна служба виконання покарань розпочала процедуру, яка передує рішенням суду, оскільки саме суд вирішує питання про видачу засудженого для відбування покарання країні за місцем його громадянства», – сказав він.

Фейгін додав, що це є початковим етапом видачі Надії Савченко для відбування покарання в Україні.

За його словами, Савченко погодилася відбувати покарання в Україні відповідно до Конвенції про видачу засуджених.

Фейгін також висловив думку, що Савченко має всі шанси в недалекому майбутньому опинитися в Україні, проте для цього потрібна політична воля з боку Кремля.

Повернення Савченко в Україну. Експерт прокоментувала обіцянку ПетренкоПавло Петренко пообіцяв зробити все можливе за міжнародними конвенціями для повернення Надії Савченко в Україну.

«Я думаю, що на якісь поступки влада може піти, і якщо вони дійсно захочуть прискорити процес екстрадиції Надії, то вони це зможуть зробити, якщо дуже напружаться – до місяця», – вважає він.

Нагадаємо, що українській льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, видали для заповнення документи, необхідні для екстрадиції її в Україну.

Як повідомлялося раніше, НБУ наклав санкції на рахунки осіб зі «списку Савченко».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: