Експерт переговорної групи в Мінську прокоментувала питання виборів на Донбасі

Читать на русском
Експерт політичної підгрупи, що представляє Україну на переговорах у Мінську, Ольга Айвазовська пояснила, за якої умови можливі вибори в ОРДЛО.
Ольга Айвазовська

Експерт політичної підгрупи, що представляє Україну на мирних переговорах у Мінську, Ольга Айвазовська уточнила, що проведення виборів на окупованій частині Донбасу неможливе без виконання низки умов, зокрема поновлення там діяльності українських ЗМІ та політичних партій, забезпечення всіх стандартів демократичного волевиявлення.

Про це вона написала у своєму Facebook, коментуючи заяву Романа Безсмертного щодо його виходу з Мінських переговорів та ймовірності проведення виборів на Донбасі.

МЗС Франції прокоментувало заклик парламенту зняти санкції з РФМіністерство закордонних справ Французької Республіки взяло до відома резолюцію Національних зборів Франції із закликом зняти європейські санкції з Росії.

«Зі свого боку можу гарантувати, що моя участь у дискусії має єдину мотивацію: вибори мають бути проведені тоді, коли стануть інструментом реінтеграції після забезпечення безпекового фактору, поновлення роботи там українських ЗМІ та партій, відновлення умов для вільного формування політичного вибору. Лише після реалізації та забезпечення всіх стандартів для проведення чесного та демократичного процесу вибори можуть бути справжніми, як того вимагають Загальна декларація прав людини ООН, Міжнародний пакт про громадянські та політичні права, Копенгагенський документ, Кодекс належних практик у виборчих справах Венеціанської комісії та інші», – зазначила вона.

При цьому Айвазовська наголосила на тому, що вихід Безсмертного з переговорів має під собою політичні та особисті підстави. «Мені дуже прикро, що Роман Петрович Безсмертний вийшов з процесу, але, наскільки мені відомо, це було пов'язано не стільки з переговорами, як з особистими та політичними планами», – зазначила вона й попросила не спекулювати на питанні включення її до переговорної групи, де вона наразі є лише консультантом. За словами громадської активістки, вона не збирається входити до політичної підгрупи Трьохсторонньої контактної групи.

Нагадаємо, сьогодні лідер фракції «Самопомочі» у Верховній Раді Олег Березюк заявив про те, що Україні потрібна альтернатива Мінському процесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: