Що обіцяють нові міністри Кабміну Гройсмана?

Читать на русском

За минулий тиждень «Слово і Діло» зафіксувало 16 нових, 1 виконану та 3 провалені обіцянки членів українського уряду. Що обіцяли міністри та як виконували свої обіцянки?

Нові обіцянки

Найбільше нових обіцянок минулого тижня дали прем'єр-міністр Володимир Гройсман та віце-прем'єр із питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Глава Кабміну зобов'язався знизити ціни на ліки, спрямувати на ремонт і будівництво доріг 19 млрд гривень та запропонувати поетапний план дій уряду.

Своєю чергою, Климпуш-Цинцадзе пообіцяла до кінця травня надати план реформування держслужби, створити міжвідомчу комісію щодо співпраці з НАТО та подати до Ради законопроект щодо питання мораторію на експорт лісу.

По дві нові обіцянки дали міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, міністр фінансів Олександр Данилюк і глава Міносвіти Лілія Гриневич. Також новими обіцянками відзначилися міністр культури Євген Нищук, віце-прем'єр-міністр - глава Мінекономіки Степан Кубів, віце-прем'єр з питань соцполітики Павло Розенко та глава Мінекології Остап Семерак.

Виконані

Єдиним міністром, хто зміг дотримати слова, став глава українського МЗС Павло Клімкін, який, як і обіцяв, створив особистий e-mail, на який працівники можуть надсилати свої пропозиції щодо реформування відомства.

Не виконані

Провалених обіцянок минулого тижня було три. Відзначилися міністри, які перейшли до Кабміну Гройсмана з уряду Яценюка, – віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та міністр оборони Степан Полторак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: