Генпрокуратура: проти Медведчука ведеться слідство

Читать на русском
Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування за звинуваченням в антидержавній діяльності Віктора Медведчука.

Генеральна прокуратура почала досудове розслідування за зверненням народного депутата Андрія Левуса щодо антидержавної діяльності лідера політичної партії «Український вибір» Віктора Медведчука.

Про це розповів прокурор ГПУ Владислав Куценко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«Нами відповідне рішення суду виконано. ГПУ внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення низки кримінальних правопорушень за зверненням народних депутатів України... По Медведчуку поки ніяке провадження не відкрите. Була заява пана Левуса, в якій фігурує прізвище Медведчука, в тому числі й за тими статтями, про які ви говорите – державна зрада і так далі. Це провадження за рішенням суду внесено Генеральною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поки воно є фактовим. Але розслідування починається з моменту внесення до ЄРДР», – розповів Куценко.

Медведчук знову закликає до федералізації УкраїниВіктор Медведчук оприлюднив звернення, в якому закликав до федералізації України й заявив, що це не має нічого спільного із сепаратизмом.

При цьому Куценко уточнив, що саме досудове розслідування доручено Службі безпеки України, а ГПУ здійснює лише процесуальне керівництво.

Нагадаємо, Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру порушити кримінальне провадження за фактами антидержавницької діяльності Медведчука.

Пізніше «Слово і Діло» також писало про те, що Медведчук закликав до федералізації України, зазначивши, що тлише з її допомогою нібито можна уникнути розпаду країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: