Фіскали нарахували Шустеру мільйонні штрафи

Читать на русском
Шустер не надав до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про отримані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн.

ГУ ДФС в місті Києві розслідує кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків щодо громадянина Канади Савіка Шустера та службових осіб ТОВ «Савік Шустер Студія».

Такі дані оприлюднила прес-служба Державної фіскальної служби України, повідомляє «Слово і Діло».

«Шустер С. не надав до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про отримані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн, що є особливо великим розміром», – йдеться в повідомленні.

Провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 та ч. 3 ст. 212 КК України.

Як повідомляється, слідче управління фінансових злочинів ДФС встановило факт того, що Шустер у 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок процентний фінансовий кредит в розмірі 1 340 000 євро, не повернув його позикодавцю в обумовлений термін. В порушення закону України від 22.05.2003 №889-VI «Про податок із доходів фізичних осіб».

Крім цього, ГУ ДФС в місті Києві встановило, що службові особи ТОВ «Савік Шустер Студія» в порушення п. п. 198.3, 198.6 ст. 198 Податкового кодексу України в 2012-2014 роках занизили платежі ПДВ на загальну суму 1,99 млн грн.

«Переважно, за рахунок заниження вартості телепередач «Шустер Live», – підкреслили у Фіскальній службі.

Томенко хоче вижити Шустера з «Першого національного»Нардеп готовий платити «Першому» за українських телеведучих на передвиборних дебатах

Процедура адміністративного оскарження податкових рішень-повідомлень завершена на користь Державної податкової інспекції.

Вчора, 26 квітня, стало відомо, що громадянину Канади Савіку Шустеру (з 2005 року постійно проживає на території України) анулювали дозвіл на роботу в Україні на підставі отриманих від Державної служби зайнятості відомостей про наявність кримінального провадження щодо телеведучого.

Водночас Президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що захищатиме свободу слова в будь-яких її проявах і доручив розібратися в інциденті компетентним службам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: