ЗМІ назвали причини заборони програми Савіка Шустера

Читать на русском
Офіційною причиною тиску, який чиниться на Савік Шустер Студію, є сумнівна ціна виробництва програми Шустер Live, по якій студія Шустера продавала права на трансляцію в ефірі Першого національного.

«Савік Шустер Студію» намагаються закрити через проблеми з оподаткуванням і скандально відомими власниками студії, що виробляє одне з найпопулярніших шоу в Україні – програму «Шустер Live».

Офіційною причиною тиску, який чиниться на «Савік Шустер Студію», є сумнівна ціна виробництва програми «Шустер Live», за якою студія продавала права на трансляцію в ефірі «Першого національного», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт «Наші гроші».

«Встановлено значну відмінність між ціною, за якою ТОВ «Савік Шустер Студія» здійснювала виробництво вищезгаданої передачі для Національної телекомпанії України – 12 грн (в т. ч. ПДВ 2 грн) і для ВАТ «Телеканал Інтер» – 399,7 тис. грн (в т. ч. ПДВ 66,8 тис. грн)», – наводить видання витяжку з постанови Печерського суду за цією справою.

«Режим лютує»: політики та експерти прокоментували заборону Шустеру працювати в Україні«Слово і Діло» зібрало найцікавіші коментарі політиків та експертів на тему анулювання дозволу Савіку Шустеру на роботу в Україні.

При цьому наголошується, що телевізійні програми «Шустер Live», права на трансляцію яких продавалися телеканалам «Інтер» і «Перший національний», були абсолютно ідентичними.

Однак це далеко не єдина причина, по якій првоохранітелі зацікавилися «Савік Шустер Студією». На себе звертає увагу дата початку кримінальної справи: слідчі почали цікавитися цією справою лише 18 листопада 2015 року, хоча порушення студії Шустера були зафіксовані ще два роки тому.

Примітно, що за кілька тижнів до порушення провадження було оприлюднено відео, на якому керівний партнер компанії ICU (афільована з Президентом України) Макар Пасенюк умовляв невідомого співрозмовника, щоб той допоміг не допустити Олега Ляшко в ефір програми «Шустер Live». Цей випуск програми в подальшому було знято з ефіру телеканалу «1+1» і він вийшов на телеканалі «112».

Макар Пасенюк (Порошенко) против Олега Ляшко Makar Pasenyuk (Poroshenko) VS Oleg LyashkoВиктор Зубрицкий

Особливий інтерес викликає структура власності ТОВ «Савік Шустер Студія». Крім самого Шустера серед власників значаться Сергій Рудьковський (молодший брат колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського), Павло Єлізаров (заступник міністра Рудьковського) та Олена Антонова (екс-депутат Київради, топ-менеджер у групі Віктора Пилипишина ТОВ «Стоїк-плюс», «Центр агропромислових технологій»).

Відзначимо, що Савік Шустер оголосив голодування у зв'язку з кримінальним переслідуванням.

Сьогодні стало відомо, що ГУ ДФС у місті Києві розслідує кримінальну провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків щодо громадянина Канади Савіка Шустера та службових осіб ТОВ «Савік Шустер Студія».   Як повідомлялося раніше, відомому телеведучому Савіку Шустеру Київський міський центр зайнятості анулював ліцензію на роботу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: