В АП повідомили про відтермінування саміту Україна-ЄС

Читать на русском
Саміт Україна-ЄС перенесено з травня на вересень 2016 року для більш ефективного його проведення, кажуть в АП.

Саміт між Україною та Європейським Союзом перенесений із травня на вересень 2016 року за згодою сторін.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами заступника голови АП, це було зроблено для того, щоб саміт став більш результативним.

«За спільною домовленістю Президента України, Євроради та Єврокомісії вирішено перенести саміт України з ЄС на вересень. Рішення стало результатом тривалих консультацій на двосторонньому рівні й для максимального результату саміт було вирішено перенести», – пояснив Єлісєєв.

Клімкін: безвізовому режиму ніщо не заважаєЗа словами Павла Клімкіна, впровадження безвізового режиму - тепер компетенція Євроради і Європарламенту.

За його словами, до початку осені якраз буде переглянута програма співпраці з МВФ та Угода про асоціацію з ЄС. На заваді проведенню саміту в травні стоять й інші невирішені питання Європейського Союзу щодо України, додав Єлісєєв.

Точна дата проведення саміту має з’ясуватися в червні, коли Петро Порошенко проведе зустріч із представниками країн ЄС для її узгодження.

Також заступник голови Адміністрації Президента уточнив, що це рішення не вплине на запровадження безвізового режиму з Україною. «Немає жодної прив'язки до дати перенесення саміту та встановлення безвізового режиму з ЄС», – наголосив він.

Раніше проведення саміту Україна-ЕС було заплановане на 19 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: