Карта АТО: ситуація на сході України станом на 27 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 27 квітня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За минулу добу бойовики проросійських бандформувань понад 30 разів обстріляли позиції сил АТО вздовж всієї лінії розмежування сторін. З 18:00 вчорашнього дня до опівночі зафіксовано понад 20 випадків застосування противником зброї проти українських захисників.

На Луганщині з 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні наші позиції в районі Станиці Луганської та Трьохізбенки. Також з мінометів різних систем бойовики вели вогонь по укріпленнях українських військ поблизу Попасної та Щастя.

На Донецькому напрямку противник вів інтенсивний вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм одразу по декількох опорних пунктах сил АТО в районі Авдіївки. А в районі Красногорівки – обстрілював із гранатометів та стрілецької зброї. Неподалік Луганського, що на Горлівсько-Світлодарській дузі, по наших позиціях ворог бив з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Маріупольському напрямку, зокрема в районі н. п. Павлопіль, бойовики вкотре застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм. На підступах до Гранітного позиції наших підрозділів декілька разів були обстріляні з протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, з 82 мм мінометів противник бив по опорних пунктах українських захисників в районі Талаківки, з великокаліберних кулеметів та гранатометів – біля Широкиного.

З початку цієї доби вже зафіксовано декілька випадків порушення бойовиками умов припинення вогню в районі Старогнатівки та Тарамчука, що на Маріупольському напрямку, а також біля Попасної, що на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: