«Верховний суд» Криму заборонив Меджліс

Читать на русском
Верховний суд окупованого Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією та заборонив його.

«Верховний суд» окупованого росіянами Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістським громадським об'єднанням та заборонив його діяльність на території Росії.

Таким чином, суд задовольнив позов «прокурора» Криму Наталії Поклонский, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Визнати об'єднання, що називається «Меджліс кримськотатарського народу», екстремістською організацією та заборонити його діяльність», – оголосила вирок суддя Наталія Терентьєва.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров пообіцяв, що Меджліс кримських татар відкриє своє представництво в БрюсселіСказано 14 березня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Відомо, що рішення може бути опротестоване протягом місяця. Перший заступник глави Меджлісу Наріман Джелялов пообіцяв, що члени Меджлісу подадуть апеляцію й шукатимуть можливі шляхи для звернення до Європейського суду.

«Вся діяльність та ідеологія Меджлісу будується лише на одному – на боротьбі з Росією... Рішення спрямоване на забезпечення стабільності, миру та порядку в Російській Федерації», – заявила своєю чергою журналістам Поклонська.

Нагадаємо, 19 квітня Міністерство юстиції РФ визнало Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: