Нардепи розповіли Європарламенту про ситуацію в окупованому Криму

Читать на русском
В Європарламенті українські нардепи повідомили про порушення прав людини на окупованому півострові Крим.

В Європейському парламенті на засіданні парламентського комітету асоціації українські народні депутати повідомили про порушення прав людини на окупованому півострові Крим.

Про це на власній сторінці в Facebook написала народний депутат, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Геращенко, її колега, нардеп Оксана Продан розповіла європарламентарям про заборону Меджлісу, зниклих кримських татар та масові арешти.

«Оксана Продан надала європейським партнерам повну інформацію про порушення прав людини в окупованому Криму, про рішення окупаційної влади призупинити діяльність Меджлісу, про 22 зниклих безвісти кримських татар і тих лідерів кримськотатарського народу, що утримуються в тюрмі», – повідомила віце-спікер.

Мін'юст РФ визнав Меджліс екстремістською організацією – ЧубаровМіністерство юстиції Росії внесло Меджліс кримськотатарського народу до списку заборонених організацій.

Також була передана інформація про не допуск лідерів кримських татар на окупований півострів – нардепів Мустафи Джемілєва та Рефата Чубарова. Продан зауважила, що ЄС має продовжити політику тиску на Росію з вимогою деокупувати Крим.

«Ми чекаємо від ЄС продовження політики невизнання анексії Криму, посилення санкцій проти РФ і моніторингу ситуації з правами людини на окупованих територіях», – заявила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: