Чубаров передумав з приводу мирних ініціатив щодо повернення Криму

Читать на русском
Чубаров також висловив упевненість, що Україні слід приділити більше уваги співпраці з країнами Чорноморського басейну.
Рефат Чубаров

Рефат Чубаров, глава Меджлісу кримськотатарського народу заявив, що для деокупації Криму не можна виключати й застосування військового фактору, закликавши НАТО збільшити свою присутність у Чорному морі.

Проте він, як і раніше, вважає, що найбільш ефективним є дипломатичний шлях, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Військовий фактор не може просто так бути відкинутий. Ми маємо робити свою частину «домашнього завдання» – зміцнення армії. Ми маємо приділяти особливу увагу флоту, щоб хоча б просто присутністю військової сили змусити Росію не займатися дурницями надалі, але в нас не вистачає сил», – вважає Чубаров.

Чубаров також висловив упевненість, що Україні слід приділити більше уваги співпраці з країнами Чорноморського басейну, оскільки ці країни «піддаються не меншу загрозу, ніж Україна». За словами Чубарова, до цих держав належать у першу чергу Болгарія, Румунія, Грузія та Туреччина.

Чубаров закликає створити Міністерство реінтеграції окупованих територійСлід створити центральний орган виконавчої влади, який буде охоплювати широкий спектр проблем щодо населення на окупованих територіях, вимушених переселенців і займатися поверненням територій до складу України.

Він також анонсував свою поїздку до Німеччини з метою зустрічі з низкою високопосадовців. «Я буду показувати не на словах, а на фактах, що їхні очікування, що Росія буде виконувати Мінські угоди, – ілюзія», – підкреслив лідер Меджлісу.

Як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції Росії визнало Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією.

У зв'язку з цим Рефат Чубаров заявив, що заборона діяльності Меджлісу в Криму найближчим часом викличе реакцію міжнародної спільноти, в тому числі ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: