«Укртранснафта» не платитиме Коломойському за оренду нафтосховищ – госпсуд

Читать на русском
Ставленик Привату Олександр Лазорко на посаді глави державної авіакомпанії Укртранснафта уклав із НПЗ групи Приват кабальні договори на зберігання 380 тис. тонн технологічної нафти.

Апеляційний господарський суд Києва сьогодні, 26 квітня, визнав договір про оренду резервуарів Кременчуцького НПЗ між держкомпанією ПАТ «Укртранснафта» і ПАТ «Укртатнафта», що перебуває під контролем групи акціонерів «ПриватБанку», недійсним.

Про це пише OilNews з посиланням на джерело в Міненерговугілля, повідомляє «Слово і Діло».

Таким чином, апеляційний госпсуд Києва повністю скасував рішення Господарського суду нижчої інстанції, згідно з яким «Укртранснафта» була зобов'язана виплатити 329,602 млн грн заборгованості та 54,65 млн грн пені за зберігання 239,9 тис. тонн технологічної нафти в резервуарах «Укртатнафти».

Нагадаємо, що ставленик «Привату» Олександр Лазорко на посаді голови державної компанії «Укртранснафта» уклав із НПЗ групи «Приват» кабальні договори на зберігання 380 тис. тонн технологічної нафти.

Основний обсяг технологічної нафти був викачаний із нафтопроводів «Укртранснафти» за надуманими приводами в 2014 році.

«Укрнафті» можна не платити дивіденди – КоломойськийЕкс-губернатор Дніпропетровської області, бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що «Укрнафта» може не платити дивіденди після заяви Міхеіла Саакашвілі про її збитки в 2014 році.

Як повідомлялося раніше, Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду міста Києва про стягнення з «Укртранснафти» на користь ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття» (контроль акціонерів «ПриватБанку») 106 млн грн у вигляді заборгованості за оренду резервуарних ємностей.

Раніше стало відомо, що Ігор Коломойський через структури ПАТ «Укртатнафта» заблокував понад 18 тис. тонн нафти, що належить державі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: