«Київенерго» залишиться публічним акціонерним товариством

Читать на русском
На зборах акціонерів ПАТ Київенерго та ПАТ ДТЕК Крименерго розглядалося питання зміни типу товариств на приватні.

Вчора, 25 квітня, відбулися загальні збори акціонерів ПАТ «Київенерго» та ПАТ «ДТЕК Крименерго», метою яких стала зміна типу товариства з публічного на приватне акціонерне товариство.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Фонду державного майна.

«25 квітня 2016 року в Києві відбулися загальні збори акціонерів ПАТ «Київенерго» та ПАТ «ДТЕК Крименерго», під час яких, серед іншого, акціонери мали розглянути питання про зміну типу товариства з ПАТ на ПрАТ», – наголошують у ФДМ.

За словами представників Фонду, вони також брали участь у зборах, але не голосували за відповідне питання про зміну типу товариства, завдяки чому воно не було ухвалене.

ФДМ заблокував зміну форми власності компанії АхметоваФонд державного майна скористався своїм правом заблокувати рішення зборів акціонерів «ДТЕК Дніпроенерго» (Запоріжжя) про зміну форми власності з публічного акціонерного товариства на приватне акціонерне товариство.

Також у ФДМ повідомили, що 22 квітня такі ж збори відбулися в Краматорську Донецької області. В них взяли участь акціонери ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго». Представники Фонду не дозволили змінити тип товариства.

Водночас секретар Київської міської ради Володимир Прокопів заявив, що після закінчення контракту з «Київенерго» у 2017 році він особисто агітуватиме не продовжувати його. Прокопів додав, що в Київ будуть залучатися іноземні інвестори для надання таких послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: