Міноборони оголосило обсяги поставок техніки до зони АТО

Читать на русском
Для виконання плану закупівель Міноборони уклало 91 контракт і додаткову угоду на більш ніж 3 млрд грн.
Олексій Чорнобай

Міністерство оборони України запланувало цього року передати Збройним силам України більше 6 тис. одиниць озброєння та більше 2 млн боєприпасів.

Про це заявив представник Міноборони України Олексій Чорнобай, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Згідно з державним оборонним замовленням, цього року ВСУ отримають понад 6 тисяч одиниць озброєння й більше 2 мільйонів боєприпасів», – повідомив він у вівторок, 26 квітня, на брифінгу в Києві.

За його словами, для виконання плану закупівель Міноборони уклало 91 контракт і додаткову угоду на більш ніж 3 млрд грн.

Нразі закуплено й поставлено майже 3 тис. одиниць військової техніки. Серед них – міномети, стрілецька зброя, бронетанкове озброєння, автомобільна техніка, броньовані медичні машини та боєприпаси.

Закупівлі Міноборони за 2015 рік: скільки озброєння і техніки отримали ЗСУ?«Слово і Діло» вирішило розібратися, які види військової техніки й озброєння закупило Міністерство оборони України та скільки витратило на це коштів.

Всього з початку проведення АТО було відновлено близько 70 тис. одиниць техніки, з яких понад 44 тис. – силами й засобами військових частин ЗСУ.

Як повідомлялося раніше, Міноборони готується до замовлення українських безпілотників від компанії UA Technology.

Нагадаємо, що найбільші оборонні підприємства України й Туреччини «Укроборонпром» та Aseslan почали переговори про спільну модернізацію танків.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: