В'ячеслав Кириленко: як виконує свої обіцянки віце-прем'єр-міністр?

Читать на русском

В'ячеслав Кириленко в уряді Арсенія Яценюка обіймав посаду віце-прем'єр-міністра – міністра культури. В Кабміні Володимира Гройсмана він за квотою «Народного фронту» залишився на посаді віце-прем'єра, але Мінкульт знову перейшов до Євгена Нищука.

«Слово і Діло» аналізує виконання В'ячеславом Кириленком власних обіцянок.

Із загальної кількості (109) ми виділили окремо 56 обіцянок, які Кириленко роздав на посаді віце-прем'єра, й вибрали з них ключові.

Невиконані

Провалив Кириленко на сьогодні 10 своїх «віце-прем'єрських» обіцянок.

Основні, на нашу думку, провалені зобов'язання – не підвищувати пенсійний вік, заборонити в'їзд в Україну артистам, які поїдуть на фестиваль у Крим, а також представити нову редакцію закону про охорону культурної спадщини.

В процесі

Статус «у процесі виконання» на сьогодні мають 16 обіцянок Кириленка, які він роздав на посаді віце-прем'єра.

Серед них найбільш очікуваними, на нашу думку, є обіцянки домогтися ухвалення законопроекту про квоти на україномовні пісні в радіоефірі, побудувати алеї вшанування пам'яті загиблих до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, ініціювати міжнародне розслідування про знесення будинку Тараса Шевченка в Оренбурзі.

Виконані

За час перебування на посаді віце-прем'єра Кириленко виконав більшість обіцянок – 30, що становить 53,6%.

Це й обіцянка про те, що всі засідання КМУ будуть повністю відбуватися в прямому ефірі, й про створення Громадської ради реформ.

Ще Кириленко, як і обіцяв, перейменував столичний музей історії Великої вітчизняної війни та не скасував святкування 9-го травня.

Детальніше – на інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: