Візит Обами в Німеччину зіграє свою роль у звільненні Савченко – експерт

Читать на русском
Ганна Малкінаполітичний експерт

Є деякі елементи, які свідчать про те, що повернення Савченко є досить реальним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт Анна Малкіна, аналізуючи заяву адвоката Марка Фейгіна, який не вірить, що Надію Савченко повернуть в Україну протягом декількох тижнів, як обіцяє Президент України.

«Зараз дуже багато питань перебувають у площині латентної політики. Ймовірність повернення Савченко є досить високою. Це можливо в кінці травня-на початку червня, тому що у всій цій схемі беруть участь ще й російські ГРУшники», – зазначила Малкіна.

На її думку, дійсно є передумови для того, що Савченко повернеться, тому що стабілізувалися домовленості між Україною та РФ.

«Крім того, візит Барака Обами в Німеччину зіграє свою роль, оскількивирішуватимуться питання, що стосуються економічних санкцій щодо РФ. Козир Савченко Росія використовує для вирішення своїх економічних питань, тому, скоріш за все, санкції не будуть зняті, але будуть зменшені, й ґрунт для цього почали готувати вже давно», – пояснює експерт.

Також вона відзначила, що дуже цікавим є те, наскільки наші політики зацікавлені у звільненні української льотчиці.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що зробить все для звільнення Надії СавченкоСказано 10 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Повернення Савченко значно посилило б позиції Тимошенко. Але перспектива дострокових виборів зараз відкладена в часі й це зіграє на те, що прийом Героя України пройде, вгамуються емоції, й поки прийде час для дострокових виборів, на рейтингу Тимошенко це вже сильно не позначиться. Тому зараз її звільнення дійсно можливе», – проаналізувала ситуацію Анна Малкіна.

Слід нагадати, що Президент України Петро Порошенко ще два роки тому пообіцяв, що докладе максимум зусиль, щоб звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: