Кличко сказав, хто заважає йому впорядкувати столичні парковки

Читать на русском
Столичний градоначальник Віталій Кличко заявив, що народні депутати заважають йому навести лад із парковками в Києві.
Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко поскаржився на те, що в міської влади недостатньо механізмів впливу для вирішення проблеми з парковками в столиці.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Кличко написав на своєму сайті.

«На жаль, ми не маємо дієвих механізмів впливу на цей безлад на вулицях і тротуарах. Міська влада не має права штрафувати нахабних водіїв, не має права евакуювати кинуті машини. Парламент нам «допомагає» тим, що вже майже півтора року ігнорує ухвалення законопроекту, який би дозволив нам наводити лад», – заявив Кличко.

Він також прокоментував ситуацію навколо скандального проекту з будівництвом підземного паркінгу на Михайлівській площі. Він вважає резонанс навколо можливого будівництва спекуляціями.

Київраді мало Михайлівської – паркінги збираються побудувати ще під декількома площамиЗаступник глави Київської міської ради Володимир Прокопів запевнив киян, що підземні паркінги не побудують без узгодження з ними.

«Резонансна тема останніх днів, навколо якої, я вважаю, багато різних спекуляцій про нібито невідкладні плани будівництва паркінгу на Михайлівській площі. Хочу підкреслити: йдеться виключно про вивчення можливостей і визначення місць, в тому числі й у центрі столиці, для будівництва паркінгів. Якщо ви пам'ятаєте, називалася не лише Михайлівська площа. Я говорив і про Європейську площу, і про облаштування паркінгів біля деяких станцій метро», – сказав мер Києва.

Нагадаємо, раніше секретар Київської міської ради Володимир Прокопів заявив, що проекту будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею не існує в принципі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: