США збільшують свою присутність у Сирії – Обама

Читать на русском
Сирійські повстанці підтримали це рішення влади США та закликали до більш рішучих заходів, зокрема до постачання озброєння.

Президент США Барак Обама підтвердив збільшення американського контингенту в Сирії в шість разів.

До Сирії відправляються ще 250 американських військовослужбовців, заявив він під час візиту до ФРН, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Президент США повідомив, що бійці навчатимуть місцевих жителів і допомагати їм боротися з «Ісламською державою». Таким чином, чисельність американського контингенту в Сирії збільшиться з 50 до 300 осіб.

Сирійські повстанці підтримали це рішення влади США та закликали до більш рішучих заходів, зокрема до постачання озброєння. «Будь-яка підтримка, яку вони пропонують, це добре, але ми очікуємо більшої допомоги», – заявив представник руху «Демократичні сили Сирії» (SDF) Талал Сілос.

Обама: Україна є стримуючим фактором в агресивних діях ПутінаСполучені Штати, як і раніше, вважають Україну зоною інтересів Російської Федерації, оскільки вона не належить до числа учасників Організації Північноатлантичного договору, однак здавати її в руки Кремля наміру не мають.

Відзначимо, що SDF, складовою частиною яких є курдські загони народної самооборони (YPG), – це основний союзник Сполучених Штатів у Сирії.

Нагадаємо, що на зустрічі з європейськими лідерами Барак Обама звинуватив Росію в порушенні територіальної цілісності України та назвав новою загрозою після завершення холодної війни.

Раніше Барак Обама закликав президента Росії Володимира Путіна вжити заходів для виконання бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: