Російська агресія на Донбасі загрожує Європі – Обама

Читать на русском
Президент США Барак Обама звинуватив Росію у порушенні територіальної цілісності України та назвав новою загрозою після холодної війни.

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама звинуватив Росію в порушенні територіальної цілісності України та назвав новою загрозою після завершення холодної війни.

Про це він заявив у Ганновері під час зустрічі з європейськими лідерами, повідомляє «Слово і Діло».

«Російська агресія порушила суверенітет і територію незалежної європейської держави – України, й це викликає стурбованість у наших союзників на сході Європи, погрожуючи нашому баченню цілісної, вільної та мирної Європи, й здається, вона загрожує прогресу, якого було досягнуто з часу завершення холодної війни», – наголосив Обама.

За його словами, весь цивілізований світ має зробити все можливе для недопущення зміни кордонів за допомогою грубої сили. Американський президент додав, шо США продовжуватиме надавати допомогу Україні в проведенні економічних реформ та модернізації армії.

Обама закликав Путіна вжити заходів для припинення вогню на ДонбасіПрезидент США Барак Обама закликав президента РФ Володимира Путіна вжити заходів для виконання бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі.

«Я сподіваюся, що Росія зрозуміє, що справжня велич полягає не в тому, щоб залякувати сусідів, а в тому, щоб співпрацювати зі світом», – зазначив Обама.

Він додав, що санкції проти Росії триватимуть доти, доки вона не виконає всі зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

Водночас посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що Америка продовжить співпрацю та спільне виробництво в оборонній галузі для стратегічних і комерційних цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: