Порошенко вже знає дату повернення Савченко в Україну

Читать на русском
Порошенко заявив, що під час телефонних перемовин із Путіним було узгоджено алгоритм повернення української льотчиці Надії Савченко.

Президент України Петро Порошенко заявив, що під час телефонних перемовин із президентом Росії Володимиром Путіним було узгоджено алгоритм повернення української льотчиці Надії Савченко.

Про це Глава держави розповів у інтерв'ю українським телеканалам у неділю ввечері, повідомляє «Слово і Діло».

«Вперше під час цієї розмови ми отримали світло в кінці тунелю. Адже було домовлено про алгоритм розв'язання цієї проблеми, домовлено про попередні терміни, і я про ці терміни розповів і мамі (Савченко – Ред.), і сестрі, і тим моїм представникам, які займаються координацією цих дій», – сказав Порошенко.

Росія готова до обміну Савченко – МатвієнкоГлава Ради Федерації Валентина Матвієнко повідомила, що у Росії є політична воля піти на обмін засудженої за безпідставним звинуваченням української військовослужбовця Надії Савченко.

За його словами, в результаті переговорів також вдалося домовитися про можливість допуску українського консула до Надії Савченко. Президент нагадав, що стан здоров'я української льотчиці був жахливим, і саме тому він закликав її припинити сухе голодування.

Водночас адвокат Надії Савченко Марк Фейгін має сумніви щодо швидкого повернення української льотчиці в Україну. Він вважає, що навряд чи його підзахисна повернеться додому за кілька тижнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: